Proč stojí zlatá čísla u telefonních společností více?

Pokud si pořizujeme nový telefon, pak jednou z věcí, kterou řešíme, je naše budoucí telefonní číslo. Obvykle máme na výběr z omezeného počtu možností, neboť ostatní jsou již rozebrány. Většina z nás to však příliš neřeší. Jistě, chceme nějaké, které bude pokud možno snadno zapamatovatelné, avšak nelpíme na tom příliš. Koneckonců, dnes si telefonní čísla pamatuje jen málokdo. Není to totiž potřeba, vzhledem k tomu, že je máme uloženy v paměti svého mobilního telefonu.

Jinak jsou na tom však podnikatelé. Pro ně je naopak důležité, aby si lidé mohli jejich telefonní čísla snadno zapamatovat. Koneckonců, budou je slyšet jen jednou či dvakrát v reklamě, ať už televizní či rozhlasové. Musí jim tedy utkvět v paměti. Proto je poptávka po takovýchto číslech velká.

blog1

Na to samozřejmě zareagovali poskytovatelé telefonních služeb. Ti si začali za tato zlatá čísla VIP čísla účtovat zvláštní poplatek. Je to jen pochopitelné, přeci jen se jedná o žádanou komoditu, a jako za takovou jsou za ni zájemci ochotni zaplatit více.

Samozřejmě jsou tato čísla dostupná i soukromým osobám. I ony však musí zaplatit stejnou částku. Proto většinou tuto možnost nevyužívají. Přeci jen, pro ně je zbytečná. Podnikatelům však může přinést zvýšený zisk.

Jedná se zde tedy o klasický zákon nabídky a poptávky. Prodejce, v tomto případě poskytovatel telefonních služeb, má k dispozici žádanou komoditu. Ví tedy, že za ni může požadovat více peněz, a lidé mu je budou ochotni zaplatit. Proto drží cenu takovou, jaká je.

telefon1

Vyplatí se ale podnikatelům skutečně kupovat takováto čísla? I pro ně je přeci důležité, aby měli co nejvyšší zisk za cenu co nejmenších nákladů. Je tedy vhodné investovat do těchto lehce zapamatovatelných čísel?

Odpověď zní, že ano. Díky tomu totiž mají více zákazníků. Ti si totiž onen telefon zapamatují, a následně jim v případě zájmu mohou zavolat. Ne každému se totiž chce vyhledávat tyto informace na internetu. Je tedy jasné, že se jim to vyplatí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Tiskárny 3D – žebříček

Obchod Botland.cz je známý svou bohatou nabídkou zařízení, která revolučním způsobem mění způsob, jakým tvoříme a realizujeme naše nápady. Vzhledem k širokému sortimentu 3D tiskáren jsme se rozhodli připravit tento žebříček, abychom našim zákazníkům usnadnili výběr ideálního modelu. Od kompaktních tiskáren pro hobby až po pokročilá zařízení pro profesionály – náš žebříček si klade za […]

Co je skvělé na Chorvatsku? Přece chorvatská kuchyně!

Chorvatsko je země, kde se spoustu Čechů ročně vydává na dovolenou. Chorvatsko je oblíbená země z mnoha důvodů. Najdete tu krásné pláže, čisté a tyrkysové moře, přátelské lidi, široké možnosti ubytování a samozřejmě skvělou gastronomii. To všechno je důvodem, proč je Chorvatsko u Čechů dlouhodobě číslo jedna, když se mají rozhodovat, kam se vydají na […]